Vragen en antwoorden over MontmartreWat is de oorsprong van Montmartre ?
Waaruit bestaat de grond van Montmartre ?
Wie was de eerste burgemeester van de gemeente Montmartre ?
Sinds wanneer werd montmartre bij Parijs aangesloten ?
Wat zijn de belangrijkste variëteiten van de Montmartre wijn ?
Wat is de originaliteit van de kerk van Saint Jean de Montmartre ?Wat is de oorsprong van Montmartre ?


Twee mogelijke oorsprongen voor 'Montmartre':

- Berg van Mars (Mons Martis) sinds de Romeinse tijd, stond op de heuvel van Montmartre een Romeinse tempel gewijd aan Mars, God van de oorlog.Vier kolommen van deze voormalige Romeinse tempel ,zijn terug te vinden in de katholieke kerk Saint Pierre de Montmartre die op de tempel gebouwd werd.

- Mount martelaren (Mons Martyrium), omdat Montmartre ook bekend is om zijn christelijke martelaren uit de eerste eeuwen na Christus. De martelaren werden gedood door de Romeinen om hun christelijk geloof .

Saint Denis is beroemd voor het feit dat hij onthoofd werd in de derde eeuw . Er is een standbeeld van Saint Denis op het plein Suzanne Buisson. Er is een Rue des Martyrs, gewijd aan de martelaren, en er is een martyrium op 11 rue Yvonne Tac.De grond van Mont martre.


de grond bestaat uit 4 lagen gipsum op een bodem van kalksteen. De Oude gipsum mijnen, werden reeds uitgebuit door de Romeinen. Ook werden ze intensief gemijnd in de 19e eeuw. Vandaag de dag,vele woningen van Montmartre bevinden zich bovenop de oude gips steengroeven die nu opgevuld.zijn met cement ; Het kan voorkomen dat met een dergelijke 'gatenkaas', nieuwe gaten verschijnen. Dit is de reden waarom nog weleens reparaties plaats vinden door beton te gieten op de plaats van een grond verschuiving.


Wie was de eerste burgemeester van de gemeente Montmartre?


Zijn naam was Nicolas Felix Desportes. Hij werd verkozen tot burgemeester van de stad van Montmartre 22 mei is 1790. Het stadhuis was geïnstalleerd op nummer 3 Place du Tertre.


Sinds wanneer werd Montmartre bij Parijs gevoegd?


Sinds 1860 want daarvoor was Montmartre een zelfstandige gemeente.. Maar in januari 1860, werd een wet aangenomen, waardoor het aantal districten van Parijs van 12 naar 20 werd opgevoerd, en zo werd Montmartre Parijs.


Wat zijn de belangrijkste variëteiten van Montmartre wijn?

Montmartre wijn bestaat uit 75% Gamay en 20% Pinot.


Wat is de originaliteit van de kerk van Saint Jean de Montmartre?


De kerk Saint Jean de Montmartre is de eerste kerk gebouwd van gewapend beton, en bedekt met bakstenen en keramiek.

Dit is het oorspronkelijke idee, nieuw in zijn tijd, van architect Anatole de Baudot.

Keramiek: Alexandre Bigot.

De bouw begon in 1894 en eindigde in 1904. De Bouw werd tijdelijk onderbroken vanwege een rechtszaak aangespannen wegens het niet naleven ven de normen.