Wij bieden u een ontdekkingsreis door de straten van MontmartreDe culturele route.

Laten we beginnen met een trip vanaf de Place des Abbesses met zijn antieke 'art nouveau' metro station.

Loop langs de Rue des Abbesses in westelijke richting. Op de kruising van Ravignan Street, slaat u rechtsaf en klim moedig Ravignan straat omhoog.

Tussen de straatmuzikanten, jongleurs, het orgel en andere artisten door, zult u ongetwijfeld aangenaam verrast worden,omdat, aangekomen op de Place Emile Goudeau (halverwege de straat Ravignan) word de lente gevierd door guitaar, fluit en accordeon (zie foto)! In het slechtste geval, als er geen muzikanten zijn kunt u genieten van het verhaal van de Bateau-Lavoir, Picasso's voormalige werkplaats en woonplaats waar in 1907 de kunstenaar "Demoiselles d'Avignon" schilderde.


Vervolg uw reis ,nu linksaf, Orchampt straat in. Aan het eind ziet u het oude huis van zangeres Dalida, waar ze woonde tot 1987. Er is een marmeren gedenk steen : "We zullen u niet vergeten." Sla hier rechtsaf de smalle straat in, de die uitkomt op de ... Moulin de la Galette ...rue Lepic.

Neem de straat loodrecht op de rue Lepic, rue Girardon, en u komt op de Marcel Aymé plek waar u dit vreemde karakter in de muur niet kunt missen. (zie foto). Het idee van de beeldhouwer Jean Marais was om hulde te brengen aan de autor van het boek "dwars door de muur",van Marcel Aymé. Voortzetting via de straat Girardon, komt u uit op Place Dalida en de buste die gewijd is aan haar.
Trivia : Begrafenissen van meisjes en jongens vinden soms plaats in Montmartre en één van de tests is om een lied van Dalida te zingen vlak tegen haar borst aan ...Vootzetting via de straat rue d'abreuvoir, (zie foto links), zie links het rooskleurig huis op de kruising met rue des Saules. Deze woning is te zien in een beroemd schilderij van Maurice Utrillo.

Loop verder door straat rue des Saules en rechts zult u de wijngaard van Montmartre zien . Elk jaar is er een Oktober oogst, gesponserd door een lokale persoonlijkheid.

Het is ook een gelegenheid om traditioneel aangekleede wijnmakers en artisten te bewonderen die leuke hand-gedecoreerde flessen en wijn-glazen te koop aanbieden.
Even verder,op de hoek van de rue Saint Vincent en de rue des Saules, ontdekken we het beroemde cabaret au Lapin Agill, De ontmoetingsplek van voorheen onbekende schrijvers, dichters, muzikanten, acteurs, schilders, en beeldhouwers.
Deze "onbekenden" zijn niemand minder dan Picasso, Utrillo, Braque, Modigliani, Guillaume Apollinaire, Max Jacob, Charles Dullin en vele anderen ...

Dit cabaret is nog steeds open voor het publiek . Klik hier voor meer informatieLoop nu de rue des Saules naar boven en bovenaan de straat, slaat u linksaf richting Place du Tertre bekend om de vele schilders.