La maison de l'Escalopier

Het huis van Escalopier Montmartre werd in de gotische stijl gebouwd door de graaf van Escalopier, laat in de 19de eeuw en wel de moeite waard: u kunt het vinden in een doodlopende weg, loodrecht op de Rue Lepic. Dit huis van Montmartre is enigsins een architectorale schat .Gratis te bezoeken, maar alleen in juli, augustus en de eerste twee weken van september van maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot 16 uur.

Adres: Impasse Marie Blanche, 75018 Parijs

Metro: blanche

Zie de foto album van The House of Escalopier


Museum of Naive Art Max Fourny - Halle Saint Pierre

Een gastvrije en verrassende culturele plaats van gevarieerde en kleurrijke werken , Drink exotische thee in het midden van vreemde beelden, Eet een heerlijk stukje zoete taart. Bezoek ook de interne bibliotheek die o/a creatieve illustraties voor kinderen heeft ..

Adres: 2, rue Ronsard 75018 Paris - Tel: +33 1 42 58 72 89
De website van het museum : www.hallesaintpierre.orgHet Montmartre Museum

Bekijk het leven van Montmartre : het artistieke erfgoed, de archiefdocumenten, schilderijen, litho's, tekeningen van meubilair ...

Een deel van het museum kijkt uit over de wijngaarden van Montmartre.

Adres: Museum van Montmartre - 12 rue Cortot - 75018 Paris Tel: +33 1 49 25 89 37Te bereiken met bus 80, en Montmartobus 64

Metro: Lamarck Caulaincourt, Anvers, Funicular


Museum diensten

Voor de tijdelijke tentoonstellingen het hele jaar door, voor openings-tijden, zie de website van het museum.
De website van het museum: www.museedemontmartre.fr/

De Espace Dali

Achter de beroemde Place du Tertre is een discreet, maar geweldige ruimte met honderden originele werken van Salvador Dali, vooral etsen en litho, maar u vind er ook een aantal verrassende beelden.Dit museum is bizonder omdat het rechtstreeks in de heuvel van Montmartre gegraven is. De showroom met de werken van Dali zijn dan ook in de kelder.
Adres: Espace Dali Montmartre - 11, rue Poulbot (Place du Tertre) - 75018 Paris - Tel. : +33 1 42 64 40 10

De site van de Espace Dali: www.daliparis.com/